kırgınlık, keder…

Dün kırgınlık içinde bir gün geçirdim, hatta üzgün, kederli gün oldu. Bunu yapmamam gerektiğini biliyorum, artık olmamalı ama oldu.

O yüzden bugün kendimden çok özür diliyorum: “Özür dilerim, bu bir hataydı, sana haksızlık yaptım, beni affet, seni seviyorum.”

Sağlığım yerindeyse, sevdiklerimin sağlığı iyiyse, bazen can sıkıntıları olsa da ki oluyor, diğer hiçbir neden günü mutsuz ve kederli yaşamamızı haklı gösteremez. O yüzden kendime haksızlık yaptım.

Keder, üzüntü veya öfke, endişe vs gelip geçici duygular gibi görünüyor ama sadece öyle değil. O kederin uzamış hali, bedende salınan kimyasallar ve bunun uzun süre devam etmesi bedensel hastalıkların en önemli nedeni. Yani uzamış keder kendinizi zehirlemek gibi veya diğer olumsuz duygular.

İnsanız bazen bu duygulara takılıp gidebiliyoruz çünkü o an birilerinin bize haksızlık yaptığını, acı çektirdiğini düşünüyoruz ama aslında en büyük haksızlığı kendimize biz yapıyoruz.

Oysa bu hayatta bizden başka bir şey yok, biz ve düşüncelerimiz ve onlarla oluşturduklarımız. Biz iyiysek her şey iyi veya tam tersi.

Kimse bizi mutlu etmek zorunda değil, kimseye hesap vermek zorunda değiliz, tabi vicdanımızdan gayrı.

Bunları biliyorsak, ki biliyoruz artık, gelen ‘keder, kırgınlık veya herkes kendinde bilir ne tür negatif enerjilere yatkın olduğunu’ işte tam o anda, durumu fark ettiğimiz anda, bu hali dönüştürmek için karşıt enerji kullanmamız gerekir, yani irade ile, pes etmeden. Bunu her bu tür enerji alanıyla kaplandığımızda yaparsak zamanla öğreniriz, alışkanlığımız olur. Çünkü bu hayatta iyi davranacağımız, hakkını vereceğimiz ilk kişi kendimizdir ve sonra başkaları.

Hayat güzel, yaşamak bir şans, o yüzden hep tekrar dene ve toparlan, yaşıyor olmakla kazandığın şansı değerlendir, yani şu devri alemde en iyi halinde ol.

Bu arada toparlanırken düşün; ‘acaba neden böyle bir duyguya ihtiyaç duydun, olan olay neden seni böyle hissettirdi?’ Çünkü bir başkası aynı olayı yaşadığında senin gibi tepki vermez, bazısı incinir, bazısı öfkelenir, bazısı hiç aldırmaz bile. Bu durumda çözülmesi gereken konu bu aslında, “Neden böyle hissettin, neden etkilendin?”

Kolay gelsin hepimize 🙂

 

17 thoughts on “kırgınlık, keder…

  1. bazen bunu hepimiz yapıyoruz…süresi ve sıklığı önemli… ne kadar seyrek, ne kadar şiddeti az olursa o kadar kolay oluyor atlatmak… aslında bazen yaşamak da iyi oluyor… en az bildiğimiz kendi değerimizi yine ve yine hatırlamak adına…düşürmeyecek… yerden yere vurmayacak kadar olsun yeter ki… şöyle bir silkelesin… bize bizi hatırlatmak adına…

    Liked by 3 people

  2. insanız sonuçta. inanır mısın bende kırgınlık içindeyim son iki gündür. sanırım enerji çok değişken ve biz sabitlik arıyor olabiliriz. bu dengesizliğe bir tepki vermek lazım 🙂 teşekkür ederim iyi geldi.

    Liked by 3 people

    • Yorumunuz için ben teşekkür ederim, “sanırım enerji çok değişken ve biz sabitlik arıyor olabiliriz.” bu cümleniz çok doğru, sanırım sorun bu, netlik, kesinlik aramak ve aslında hayatın belirsizlik üzerinde sürdüğünü unutmak. Bugün gün neşeli olsun 🙂

      Liked by 1 kişi

  3. Üzgünken bile çok güzel yol göstermişsiniz okuyucularınıza 🙂 Yüreği ışık saçan bir insansınız. Ne mutlu her gün aynı ortamları paylaştığınız canlara.
    Siyah beyaz resminizde bile rengarenk görüyorum ben sizi ❤

    Liked by 3 people

  4. Ben çoğu zman5 o kötü duygulardan sıyrılmakta güçlük çekiyorum ve gercekten belirttiginiz gibi bundan siyrilmamak hem fiziksel hem de ruhsal olarak hasta olmana neden oluyor. Ben yeni yeni anliyorum ama. Yazinizda da karsima cikinca dayanamadim yorum yapmak istedim. “Sen iyiysen cevren de iyi oluyor” gercekten cok dogru bir cumle. Yaziniz icin tesekkurler..

    Liked by 1 kişi

  5. hayatın kontrolu bizeverilmişen güzel armağan olmasına ragmen dış etkenkere kapılıp zaman zaman hepimiz gereksiz üzüyoruz kendimizi….Bunu arketmek kendini sevmek bence ……yeni doğan güneş kadar guzel yaşamak.. sevgiler….

    Liked by 1 kişi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s