Hakkımda..

 

IMG-20160412-WA0004

Ocak ayının ortasını biraz geçerken Haruniye’de doğmuşum. Sonra ilk çocukluk yıllarım ve Kayseri..

Genel olarak mutlu bir çocuktum. Biraz asi, yaşamda neden olduğunu merak eden “Her şey bu görünen dünya kadar mı, daha neler var?” diye sorgulayan bir çocuktum.

Bu merak, öğrenme, keşfetme güdüsü yaratılışımdan gelen ve beni ben yapan bir durum. Keşfetme ve öğrenme duygum benim mutluluğum aslında..

Bu arada merakım her zaman kendime ve bilgiyedir. Keşfetme duygum hem kendime hem her şeyedir.

Ve sonrası Ankara yılları, üniversite (Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi), bir Tıp doktoruyum. Mesleğimin başlangıcından beri her hastalığa bütüncül bakmayı tercih ettim ve çözümlere böyle ulaşacağıma inandım.

Beden, zihin ve ruh bir bütünün parçası, birini yok sayarsak, diğerinin sağlıklı olamayacağının farkındayım. İnsanlara da yaklaşımım ve önerim hep bu yönde olmuştur.

Tabi şunu da hiç unutmadan; bir hastalık bedende kendini gösterdiyse, tedavi yeri önce bedendir. Sonrasında veya beraberinde, duygusal zihinsel terapiler ve Tamamlayıcı Tıp yöntemlerini kullanmak uygun olanıdır. 

Bu arada Tıp eğitimim sonrası, hayata bakışım bu yönde olduğu için, Akupunktur, Hipnoz, Regresyon Terapisi, çeşitli Nefes terapi yöntemleri konularında eğitimler aldım.

Bunlardan her zaman yararlandım ve merak ettiğim her konuda öğrenmeye açık oldum.

Bir dönem niye bu konularda aktif çalışmıyorum diye düşündüm. Sonra fark ettim ki, aldığım her eğitim bende bir şeyleri değiştirdi, dönüştürdü. Hani bir çorbayı bütün ve tam yapan tatlar vardır; asıl malzemesi ve tuzu, baharatları gibi.. Aldığım her eğitim de beni ben yapan “çorbamın” tatları ve tamamlayıcıları oldu.

Tüm bunlar zamanla, benden de etrafıma yansıyanlar oldu. Bu konuda bana vesile olan herkese ve her şeye sonsuz teşekkür ediyorum.

Ve Son 15 yıldır Kan Bankacılığı eğitiminden sonra, Hematoloji bölümüne bağlı, Kan Bankacılığı ve Kök hücre konularında çalışıyorum. Bu zevkli bir alan, bulunduğum alandan memnunum.

Her insan gibi, önce kendimi anlamaya çalışıp, buradan edindiğim bilgiyle herkese de katkım olması isteğim. Dünyadayım ve bir şekilde bu yaşamı en iyi şekilde yaşamak seçimim. Yaşamı keşfederken bundan keyif almak ve bunu yansıtmak isteğim.

Her daim hepimiz neşede ve huzurda olalım ve bizden yansıyan da bu olsun dünyaya..

Aydek Sultan Özdemir
Not: Bu sitede olan her paylaşımı, isim ve kaynak kullanarak paylaşabilirsiniz. İsimsiz kaynaksız kullanmamanız ricam olur.

17 thoughts on “Hakkımda..

  1. Allah yolunu açık etsin sayın doktor ablacığım,size ve sizin gibi bilge ve insanlık için çaba veren güzel insanlar çok olsun,çünkü size her insanın ihtiyacı var.iyi ki varsın/sınız

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın