Farkında olmak lazım..

İnsan hayatında, yakın çevre, aile, eş, dost falan, eğer farkında olmazsanız en tehlikeli alandır. Ve genelde farkında olmayız ya da geç fark ederiz. Bu yakın çevre aynı zamanda güvenli bildik alandır, o yüzden dışarıdaki bilinmez aleme karşı bilinen alanda kalırız. Ve fakat işte en tehlikeli alan bu sahte güvenlik alanıdır, sevgi adı altında daima insanı aşağı çeker, kendine yakın tutar, kanatlarının uçmasına izin vermez, çok tehlikeli alandır o. Evet sizi severler ama kendince, o yüzden farklılaşmanızı hiç istemezler, hayallere izin vermezler, neşeyi istemezler, yaratımınızı engellerler.

İşte işin özü, öğrenilmiş sevgiler şeytanidir, ona boyun eğmeyin, ne iseniz o olmak için gerekirse vazgeçin, güvenli sandığınız çemberler, esir olduğunuz hayatlar olmasın. Çünkü sevgi daima özgürleştirir, özünü çıkartır, doğallığı sağlar, cesaret verir. Kan bağının değil kalbin samimi sevgisi, dostluğu her zaman iyidir.

5 thoughts on “Farkında olmak lazım..

  1. Üstelik tüm bu dediklerinizi deneyimlemiş ve yaşamış bir kişi olarak bu yazıyı okumak daha da şaşırtıcı oldu,onlar hep sıradan olmanızı isterler,iyi bi şey de yapacak olsanız,yapmanızı istemezler..:)) Herkesin düşündüğü ama dillendirmeye cesaret edemediği doğru bir tespit,tebrik ediyorum..Kan bağı değil, çıkar gözetmeyen sevgi bağı, çok önemli..

    Liked by 2 people

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s