irade

Gece korkudur, gündüz cesaret ve ikisi de tek başına yarımdır. Gündüz, gecenin kucağında büyür. Cesaret ise korkunun zemininde büyür. Yani gece ve korku, gündüz ve cesaretin oluşması için mayadır. Tıpkı hüzün zemininde neşe ve sevincin oluşması gibi yada nefretin, sevginin alt zemini olması gibi.

Netice bunlar birbirine dönüşebilen duygulardır. Birbirine dönüşebilen şeyler sabit ve kalıcı değildir.

Tıpkı şunun gibi; gündüz-gece birbirine dönüşür ve bir günü oluşturur. Her duygu bir şeyi oluşturmak içindir. Onlar zaten dönüşür, bir şeyi oluşturur.

Bu arada biz istediğimiz duyguda odağımızı tutarsak bu döngü tamamlanırken keyifli yaşamış oluruz.

Bu arada odağımızı enerjimiz hangisine yeterse onda tutabiliriz. Duygu haliniz olumsuzsa enerjiniz düşük demektir. Onu yükseltmek için hareket yürüyüş spor yapın, kendinize sevgi şefkat sabır gösterin, kendinize herkesten iyi olun. Kendi ruhsal yanınıza odaklanın mesela, o sizin bedenli halinizde ki iyileri hatırlatabilir. Ruhsal yanınız kusur bulmaz, sadece destek sunar. Bu arada çok önemli, elinizden geldiğince size iyi gelen insanlarla ve yerlerde olun, iyi gelmeyen insanlardan ve yerlerden uzak durun.

Tabi tüm bunları yapmak İRADE kullanmak demektir. Diğer tarafa her kaydığınızda irade kullanmak. İRADE kullanıldıkça güçlenir ve bizim tanrısal yanımızdan kaynaklanır.

Duygu durumunuz bazen düşse de, yılmayın tekrar deneyin, bir daha deneyin, İRADE gösterin. Unutmayın irade kullanıldıkça güçlenir.

Kendimizi iyi halde  tutmak çok önemlidir çünkü her hal yayılır. Sizden yayılan hangisi olsun? Bunu seçin ve istediğiniz her konuda İRADE gösterin. Her an kayabilirsiniz ama yine deneyin, yılmayın, İRADE gösterin. Kuru topraktan çıkar her güzellik  hatırlayın 🙂 🙂

2323932-kir-cicekleri

7 thoughts on “irade

Yorum bırakın