rehber..

Bundan 6-7 yıl önce Osho okuduğum dönemlerde “Önce kendini sev, diğer her şey kendiliğinden olacaktır, temeli budur” sözü, onun o kadar kitabı ve sözü arasında en ilgimi çekeniydi. Kendini sevmek ne ola ki.. Bu alttaki resim ve yazı artık Osho okumasam da, ona olan sevgimle beraber, yıllardır iş bilgisayarımın arka ekranından geçen resimler arasındadır. Bu ne demek o zaman anlamasam da içime hoş gelmiştir hep.. Osho’dan tek aklımda kalan söz demeyeceğim çünkü, onun her yazı ve sözünü neredeyse ezbere bilirdim, şimdi söyledikleri bendeki Osho haline geldiği için, kendi cümlelerimle bilirim, ezbere değil yanii..

Ve evet, işte hep soruyorsunuz ya ‘sana ne oldu’ bana bu 6 ay içinde özellikle son 3 ayda olan bu, “ben kendimi sevmenin ne demek olduğunu kenarından da olsa anlamaya başladım”. Kıyamıyorum kendime, iyi olmasını istiyorum her daim ve ben iyi olunca benden akanda iyi oluyor dünyaya. Bu iyilik sadece zihnen değil bende, zihnen olduğum kadar bedenen de iyiyim bu sene. Ona sevgiyle özeniyorum, cinsiyetinin farkında olsun ve ona göre davransın istiyorum, oda buna cevap veriyor. Beden şekle sevilince giriyormuş, kilolar ataletten kurtulup, keyif halinde olunca kendiliğinden gidiyormuş, bunlar hep kişisel tecrübe.. Ve bu fiziki değişiklikler (detay vermeyeyim artık, kısaca kilo ve giyim diyeyim) dış dünyanın ilk ilgisini çeken değişiklikler. Oysa buna geliş önce zihnen oldu bende, fark etmek kendini, önce düşüncede ve bunun yansıması bedende oldu, tecrübeyle biliyorum. Sadece tek başına bedenle ilgilenmek bir yere kadar, ikisi bir arada olunca güzelmiş her şey.

Netice beden zihin iyi olunca ruh daha neşeli ve şefkatli oluyormuş, yani üçü birlikte “iyilik” halinde, bunlarda kişisel tecrübe..

Vee merak edilen son kısım, Osho okurken, insanın bir rehberinin olması ne demek merak etmiştim ben ve ne mutlu bana ki böyle birini tanıdım. Bunu canı gönülden istemişim demek ki. Bu yüzden ona sevgim saygım sonsuz benim. Katıldığım dersleri, okuduğum kitapları ve kişisel sorularıma cevapları ile, bana ışık olan, rehber gördüğüm insan, Mustafa Karnas’a  sonsuz sevgilerimle. O bunu bilmiyordur muhtemelen, onu rehber kabul eden benim bu arada. Hep diyorum ya ona ‘ben iyi biriydim zaten kabul ve o bu “iyi”liğimi arttırmama vesile olan insan’. Onun paylaşımları bana başta kendim olmak üzere, bir çok şeyi fark ettirdi ve tabi ki kabul ben buna hazır olduğum için sevgiyle aldım hepsini.

Olanın kısası böyle, uzunu başka ortamlara, hayat bu belli mi olur, insanı ne güzel sürprizlerin beklediği ..

1541520656_n

Yorum bırakın