Güzel yaşa, gerisi hep hikaye…

Bazen kafamızı bir şeylere takıyoruz, yani takıyorum 🙂 “Hakuna Matata”‘yı unutuyorum, böyle anlarda enerjimiz düşüyor, hayatın tadı azalıyor.

Ve oysa hayatı güzel yaşamaktan, keyifli anılar biriktirmekten, olduğu kadar gönlümüzü temiz tutmaktan başka yapmamız gereken hiçbir şey yok.

Her an bir şeyler oluyor, biz de bir şeyler yapıyoruz. Yaptıklarımız bazen iyi bazen kötü oluyor, hatalı, yanlış işler yapıyoruz. Belki günah işliyoruz, birilerine kötü davranıyoruz. Oluyordur yani, bilerek veya bilmeyerek. Çünkü insanız neticede ve dünyada yaşıyoruz.

Ve dünyanın kuralı belli; her zaman iyi olmaz, iyi dediğimiz anda kötü yanında, sevap denilince günah yanında, hem de anında.

Bu durumda, bu işleyişi, düzeni anladığımızda; hatasız, günahsız, mükemmel olmak diye bir şeyin olamayacağını anlarız. İnsanız neticede, bazen günaha batacağız illa.

Asıl konu şu;

1-Hata yapabiliriz ama eğer telafi yolumuz varsa bunu telafi edeceğiz, özür veya her neyse.

2-Bu özrü, bazı korkulardan değil tüm kalbimizle yapacağız, yani samimiyetle.

3-Özrümüz, telafi çabamız yerine ulaşır veya ulaşmaz, bunu hesap etmeden, beklemeden, konuyu uzatmadan yolumuza devam edeceğiz.

4-Yaptığımız en büyük yanılgı, bir acıda saplanıp kalmak.

5-Öncesi sonrası, öte hayat, evvelki hayat hikayeleri. Bunlar hakkında inancımız, imanımız ne olursa olsun, hiçbiri şu anın gerçeği değil, önemli de değil çünkü ötesi gerisi hesaplanarak yaşamak olmaz. Gün bugün, saat bu saat, hayat bu hayat. Ötesinden gerisinden bize ne?

6-Hatası sevabıyla güzel yaşarsak ne mutlu bize, gerisi hep hikaye.

7-Hikayeler güzeldir ve dinlenilip bitirilir. Herkesin ‘yaşamım’ dediği hikayeleri gibi, yaşa ve geç hikayeni.

8-Hikayeni olabildiğince güzelleştir, bu arada hikayende ki beğenmediğin yerleri düzeltmeye çalış. Güzel hikaye her zaman daha keyiflidir.

9-Acı dediklerinin hepsi de hikaye ve herkesin bir hikayesi var, çok ta önemli değil yani.

10-Önemli olan hikayene rağmen ayağa kalkabilmen ve yola devam etmen.

11-Tutunup kalma, ak bir şekilde.

12-Elinde olanlar konusunda ne kimseden daha iyi ne daha kötü durumdasın.

13-Aradaki tek fark vicdanlarda, güzel bakan gözlerde, seven kalplerde.

14-Hikayeni yaşarken şunu hiç unutma; bile isteye fesat olma, başkalarında olana göz koyma, onda o varsa sende de başka konuda bir güzellik vardır mutlaka, bunu ise ancak kalbinle bakarsan görürsün, mantığın sürekli başkasındaki fazlayı kalbin güzelliği görür unutma.

15-Güzel bir ömür yaşa, bunun tek kıstası ne biliyor musun? Başkalarının ne dediği değil, senin gün içinde arada durup “Hayat ne güzel yaa” diyebilmen, yani gerçekten hissederek. Sen güzel diyorsan, güzeldir hayat, kıstas bu işte.

16-İşte gerçek mucize; yaşıyorsun, nefes alıyorsun, duygulanıyorsun, kalbin sevgiyi biliyor, gözlerin ıslanıyor, baharı kokluyorsun, sesi duyuyorsun, ağzının tadı var, dokunabiliyorsun, duyguların, hissettiklerin var.

17-Şöyle bir dur ayakta, güneşe dön yüzünü, kapa gözlerini, kaldır başını, çek derin bir nefesle tüm hayatı içine ve gülümseyerek ver geri ve tekrar al ve ver ve gülümse, hayat bu işte, sadece hislerin mucizesi.

18-Bizden geriye tek kalan ise hissettiklerimizde.

19-Enerjini yüksek tut ve güzel yaşa.

20-Hep olduğu kadar güzelleştir hayatı.

21-Ama güzel olması için elinden geleni de yap yani.

22-Maharet acı çekmekte değil, gülebilmekte.

23-Sen güzel yaşarsan, herkesin ve her şeyin hayatına da güzel dokunursun.

24-Netice güzel yaşa çünkü sadece bir vesilesin bu koca hayatta.

20180415_181627 (1)

2 thoughts on “Güzel yaşa, gerisi hep hikaye…

Yorum bırakın