Farklı yollar..

Aşırı koruyucu ve sahiplenici olmak çoğumuzun sorunu. Çünkü burada o sevdiğimiz kişi veya şeyleri kendimizin devamı olarak görme isteği var. Ben ve benim parçam gibi ama onlar sen değil. Herkesin kendince bir yolu var. Onların yollarına karışma, kendi yoluna bak ve oradan yürü. İşte hayat bu, tekrarı yok, herkesin beklentisi farklı, yapmak istedikleri ve istemedikleri farklı. Kendi yollarına girmesine kalbinle izin ver. Gerektiği zaman yollar bir olur zaten, o yüzden üzülme. Bırak herkesi ki kendinden kendine varabilesin. Diğerinin kimseye faydası yok, ne koruduğunu sandıklarına ne de sana. Ve unutma zaten herkesin koruyanı var, senin de olduğu gibi. Hayat bu, düşebilirsin ama düşsen de kaldıran var. Güven buna. Güvenmen için de aslında bir kez bile olsa bunu yaşaman lazım, yani bırak kendini kalbini koruyana. Hayat bu, işler ayrı, yollar ayrı, tecrübeler ayrı ve bir yerde hepsi de aynı. Sadece bırak tüm sevdiğini düşündüklerini, izin ver, hem onlara hem kendine, işte o zaman kalp çıkar ortaya ve onun sahibi gözlerinden akar. Güven ona.

6 thoughts on “Farklı yollar..

  1. Aydek Hanım, elinize emeğinize sağlık. Yazdıklarınıza canı gönülden katılıyorum. Koruma kisvesi altında sevdiklerimize, yakınlarımıza, çevremize karışmaya, onları kendi doğrularımıza göre yönlendirmeye bayılıyoruz. Bakalım ömrümüz bundan vazgeçmeye yetecek mi? Selam ve sevgilerimle…

    Liked by 1 kişi

  2. Bu duygunun az olması durumunda dünyaya her istediğini yapan biri oluveririz, her duyguda olduğu gibi bunda da dengeli gitmekte fayda var. Yine süper bir yazı olmuş Aydek hanım, emeğinize sağlık.

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın