Yıl biterken, yeni yaklaşırken..

Yılın bitmesine sayılı günler kalmışken, birkaç şey söylemek istesem şunlar olurdu:

1- Boş durmayın uğraşacak, çalışacak bir meşgale bulun. Fiziksel olarak beden çalışmayı sever ve tabi arada dinlemeleri de sever.

2- Zihninizde güzel hayaller kurun. Unutmayın boş zihin vesvesenin yeridir ve vesvesenin kaynağı da bellidir.

3- Dünya yaşamı çift yönlüdür, hep mutluluk olmaz mutsuzluk da onun yoldaşıdır. O yüzden düşebiliriz, üzülebiliriz, her türlü duygu durumunu yaşayabiliriz. Fakat önemli olan bu duygulara düşmek değil, onlara neden olan olayların, kişilerin hikmetine bakıp tekrar doğrulup hayata dönebilmektir.

4- Evet dünya bir aynadır, sana seni yansıtır. O yüzden dışarıda çok takılmayın, dışarısı dediğin içerisini anlamanın kaynağıdır. Şunu hiç unutmayın, neden başkası aynı olaya farklı bakar da sen öyle bakamazsın? Olay aynı, duygular farklı, hisler farklı çünkü her insan farklı. O yüzden kendinle çalış, başkasını didikleme. Senin görevin ben dediğinin kim olduğunu bulmak. Zaten bir ömür o kendin olanı aramakla geçmez mi? Aradığın daima sensindir o dışarıdaki her canlıda.

5- Hep kendinizi düşünüp hayıflanmayın. Bazen de hayat başkalarına destek olmak içindir. Biri için bir şey yapın, bir insana, bir kediye, bir ağaca şefkat gösterin. Sadece kendinize ve yaşamış olabileceğiniz acılara saplanmayın, mutlaka başka canlılar için yapabileceğiniz bir şeyler vardır, acı çeken, yardım ve destek isteyen sadece siz olamazsınız.

6- Ve unutmayın; diğerleri dediğiniz her canlıya yaptığınız bir fayda aslında sadece sizin ruhunuza şifadır. O yüzden insan ne yaparsa sadece kendine yapar. İyi veya kötü fark etmez, hesapsız, beklentisiz, kalpten yapılan her şey sahibine döner.

7- Kendinize iyi şeyler yapın, destekleyin, olduğunuz halinizle iyi olduğunuzu bilin. Ve isterseniz onu daha iyi hissedeceği fiziksel veya ruhsal yollara götürün. Olduğunuz canı önce siz kabul edin.

Netice şimdiden sağlıklı mutlu yıllar herkese..

IMG-20210830-WA0079

12 thoughts on “Yıl biterken, yeni yaklaşırken..

Yorum bırakın