Resim..

İnsanın bir şeyler üretmesi önemli, üretilenler bazen hemen tükenen şeyler oluyor, bazense kalıyor, belki yıllarca belki bir süre ama insandan sonra kalabiliyor.

Çalıştığım hastanede tedaviye gelen hastalardan isteyenlere resim yaptıran ressam Sema hanım var ve duvarlar onun hastalara yaptırdığı tablolarla dolu, resimler genelde doğa çiçek manzaraları.

Geçen haftalarda gözümün sıkça takıldığı bir tablo oldu, yapan hastayı hatırlıyorum, ilk resim yapışıydı, ne yapacaksınız diye sorduğumda, olur mu bilmiyorum ama elif ve vav resmi çizeceğim dedi. Ben de: İlginç olacak değişik bir konu nereden aklınıza geldi? Dedim, o da: Bilmem öylesine dedi. Nitekim geldiği her tedavide resmini ilerletip tabloyu bitirdi ve resmi duvara asıldı.

Geçen haftalarda gözüm sıkça resme takılınca o hastanın nerelerde olduğunu sordum, biri dedi ki, öldü. Üzüldüm ve rahmet diledim ama şimdi o resmi her gördüğümde beni asıl heyecanlandıran insanın kendinden geriye bıraktığı güzelliklerin olmasının ne kıymetli olduğu düşüncesi oldu.

Emek vermek, üretmek çok değerli, belki insanın ölümsüzlüğünün yolu bu, emek vererek ürettikleri.

20200323_142453

6 thoughts on “Resim..

  1. Sevgili hocam ,değerli yazılarınızı sürekli takip ediyorum ve çok da mutlu oluyorum ,her şeyi o kadar güzel yazıyorsunuz ki , damardan damardan ,sizinle gurur duyuyorum .Böyle güzel ruhlu bir hocaya sahip olduğumuz için .Bu resim yatırdığım hastanın ilk ve son resmiydi, metastatik ca olan bir hastamızdı “keşke “dedi “sizinle çok önceden tanışsaydım ,sürekli resim yapsaydım “dedi.Sizinde dediğiniz gibi kendisi gitti bir eseri kaldı bu dünyada.Nur içinde yatsın

    Liked by 2 people

Yorum bırakın