Aşk..

Aşk öyle bir duygu ki, orada hesap kitap yok, sadece bir ışığın etrafında pervane olmak var. Ona bakıp onunla yanmak, coşmak. Tuhaf bir şey. Yaşanmadan anlaşılmayanlardan.

Tabi yaşamak da nasip işi, oluru var ya da yok. Olmasının da hesabı kitabı yok.

Aşık, eğer yapabilirse en büyük iyiliği kendi için yapabilir. Olaylar nasıl gelişirse gelişsin, aşkın içindeki ateşten geçip, başka şeyleri görebilir. Aşktan yansıyanın, aslında onda hissettiğinin, tecelliyatın yansıması olduğunu anlayabilir mesela. Tecelliyat sonsuzdur, her yerde her şeyde görülebilir. Onu gören göz bir daha hiçbir şeye aynı bakmaz, bakamaz mesela.

Aşık tecelliyattan kendine yansıyanla ışıl ışıldır mesela. Yani aşığı ışıl ışıl ve coşkun yapan aşık olduğu değildir, ondan kendine yansıyan yaradılışın muhteşemliğidir yani tecelliyattır.

Aşık eğer yapabilirse, yücelikle basitliğin arasındaki duygu savaşlarından çıkabilirse, daha üstü görebilir. Yoğun duygusallıklar insanı yıpratır. Duygulanım iyidir ama duygusallık değil. Duygusal tepkiler insanı zihnen geri bırakır, gelişemez olur.

Aşık bu alandan çok şey öğrenebilir ama hiçbir şey de yapamayabilir, duygu selinde debelenip sadece acı çekebilir. Yoğun duygular ve oradan yapılan tepkiler. Anlamsızlık alanı.

Netice, aşk tuhaf şey, oradan her yere gidilebilir. O bir menzil değil, oradan bir şekilde devam edilir.

IMG-20180126-WA0001

11 thoughts on “Aşk..

  1. Maddesel kavramların kutsallığının pompalandığı günümüzde, aşk’ın anlaşılması ve yaşanılması her geçen gün azalıyor. İnsanlar aşk sandıkları sapkın duygular içerisinde seviyorum dediği insanları öldürebiliyor ya da baskı altında eziyet edebiliyor. Her geçen gün aşk’ın içi bilinçli biçimde boşaltılıyor. Yazdıklarım aşk’ın her türlüsü için geçerli. Aşk için bir tanım yapmam gerekirse; aşk kimine yok oluşu tattırır kimine yeniden doğuşu. Saygıyla…

    Liked by 1 kişi

  2. Netice, aşk tuhaf şey, oradan her yere gidilebilir. O bir menzil değil, oradan bir şekilde devam edilir’ çok güzel bir tespit hakikaten, varış değil de menzil olduğu, oraya varınca ‘buldum ve bitti’ demek değil de şimdi başlıyorum diyebilmek.. Kaleminize sağlık..

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın