Kız ve kuş..

Sevgi sahipsiz bir kuştu, uçtu uçtu ve bir kızın kalbine kondu. Kız, o konduktan sonra sandı ki, ‘Artık hep benim, sadece benim’ ama kuş dedi ki: “Seninleyken anın tadını çıkar çünkü ben kimsenin değilim.”

Kız günlerce hem mutlu hem mutsuz oldu, artık bir anı bir anını tutmuyordu.

Kuş dedi ki: “Sevmek iyidir ama beklenti ile akışı zorlama, olacak olan olur nasıl olsa.”

Kız dedi ki: “Bunu hem anlıyorum hem de anlamıyorum. Bilincim, kuşun doğru söylediğini biliyor ama bir yanım henüz o kadar olgun değil çünkü onu zorla tutmak, ‘o benim’ demek istiyorum.”

Kuş dedi ki: “Buna izin vermem, sahiplenilmem ve sahiplenmem, yaradılışım bu, bunu anla ve elinde olanın keyfini sür.”

Kız düşündü, ‘Kuşun bilgisinin gerçek bilgi olduğunu biliyorum ama mülkiyetsizliğin nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. Anlıyorum ama henüz bunu yaşayamıyorum.’

O yüzden kız, kuşu hem çok seviyor hem de bazen çok kırgın oluyordu.

Kız dedi ki: ” ‘Kuş işte’ diyemiyorum, vardır bir bildiği biliyorum ve onun bilip yaşadığını, yaşayacak olgunlukta olmadığımı da biliyorum.”

Ve o kız, kuşun verdiği güvenle her gün yeniden sevmeye devam ediyordu.

20160706_192220

5 thoughts on “Kız ve kuş..

  1. ben ağlayabilecek kıvamdayım hani şu saatler. üstüne bu yazıyı okudum. geçmez olaydı ama içimden şunlar geçti ‘ben olsaydım bir sevip bir kırılmaya dayanamazdım. bilmezdim hani belki de dayanılır. ben olsaydım hem o kuşu kovar hem kendim çabucak giderdim. gitmek isterdim. kimse kırmış olmasın kimse de ağlatan olmasın diye. ağlayan benim halbuki ağlamamak ama elimde mi ki suçlusu hep oluyor.. ‘ boğazım nasıl düğümlendi şu yorumu yazarken acıyor yutkunamıyorum
    senin şu yazılarının zamanlaması hep yerinde iyi ki yazıyorsun yüreğine sağlık ❤

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın