benden bana

Bendenbana ve isteyen herkese 🙂

1- Her şeyin başı sağlık, ne yap yap onu olduğu kadar koru her yaşta.

2- Her bunaldığın anda nefesini hisset, hatırla.

3- Mutlu ol çünkü var olmanın tek amacı bu aslında.

4- Elindekilerin tadını çıkar ve hakkını ver, sahip olduklarına teşekkür et.

5- Kafanda gereksiz yere başkalarını dolandırma.

6- Bazen oluyor biliyorum ama başkalarının hakkında fazla yorum yapma, boş ver. Gerekirse görme duyma, aldırma.

7- Sadece şu an var unutma, yani ne yaparsan burada. Ötesi yok gerisi zaten yok, sadece bu an. Bu durumda yaratım burada hep hatırla. Bir şey olduğunda ona bak, ne ifade ettiğini anla ve sonra takılma, bırak aksın.

8- Evet beyninin alıştığı bir davranış şekli var ama iraden de var. Hep aynı şeyleri yapma, üzülme, kederlenme, dertlenme çünkü bunların hiçbiri gerekli değil, gerçek hiç değil. Elinde sadece olduğun an var. Aldığın nefes var. İşte tam orada ol çünkü yaratım tam orada. Enerjini oradan yayıyorsun dünyaya ve o sana olasılıklar olarak tekrar dönüyor unutma.

9- Yaratım her an burada iken, sormazlar mı adama, pardon kadına 🙂 sen nerdesin diye.

10- Her anda her şey yolunda. Sadece inan buna. Her şey deneyim ve deneyimden çıkan duygular ve hisler. Bunların hepsi işte enerji, beden düşünce duygu his, hepsi enerji ve sen iyi enerjiler üret dünyaya.

11- Ve şu koca dünya sen ona neyi verirsen mislisini verir sana hep hatırla. Bu durumda şaşırt dünyayı, evet bazen düşebilirsin keyfin kaçabilir ama ona güven ona inan ve bunu unutma.

12- Ona güven, ona inan ve bunu hep hatırla.

13- Sen istersen bir an bir ömre bedel olur, o bir ömürlük anların kıymetini hatırla.

14- İleri giden beyninin rahatlaması için belli kararların, yapılacakların olsun, planların olsun ama o kararları kalın çizgilerle çizme. Sadece bir planın olsun, beynin rahatlasın ama gerekirse değişebileceğini bil. Yani endişe etme. Olur nasıl olsa.

15- Geriye giden beynin için kendini hiç yorma, bırak gitsin ama sen peşinden takılma. Olan olmuş unutma ve olanı niye diye yargılama. Olmuştur çünkü koşullar onu gerektirmiştir. Sen Yaratılışın aklından daha büyük olabilir misin? Bu durumda pişmanlık kadar saçma bir şey olamaz. Sadece gereksiz harcanan enerji çünkü pişman olacağın bir şey olamaz. Çünkü o olanın olduğu anda yapılacak başka bir şey olsaydı kesin yapardın, yapardı. Yapamadığınıza göre olan uygundur. Olanı yargılama. Bu sınırların dışında.

16- İlerisinin gerisinin hesabını dışarıdan yapıyor gibi görünsen de içinden yapma, sadece günün içindekini yaşa, onu yönet, ondan bir şeyler yap. Ama boş durma. Önünde ne varsa o günün kısmeti o.

17- Boş durma dedim ama bunu yanlış anlama. Bazen boşluk iyidir, içinde güzellikleri yeşillendirir. Öylesine boş ol, öylesine dolan. Boş durma derken kastım, beynin dırdırlarına teslim olma, pişmanlık endişe şüphe içinde olduğun her an boşuna geçen zaman. Yoksa gerçek boşluk her zaman iyidir ve gerçek boşluk yaratıcılıkla dolar.

18- Çalış çabala emek harca istediğin her konuda, kader çabaya hayrandır daima.

19- Tutma, hiçbir şeyi sıkı sıkı tutma, bedenin bile emanet olduğunu biliyorsun ya. Bu yüzden sadece seninle olanın tadını çıkar. Değerlinin değerini bil. Bunu ona söylemeyi de unutma. Kıymet bilmek her zaman iyidir çünkü sen değerlinin değerini bilirsen, içindeki değerlilik hissini de yükseltirsin. Değeri görmen sendeki değeri çoğaltır, bu yüzden gönlünü geniş tutmayı unutma. Hakkı hakka ver. En azından elinden geldiği kadar, en azından anladığın kadar hakkı hakka ver ve cömert ol.

20- Nasıl olsa bir hal olur rahatla, olmayan ne var bu hayatta.

21- Ve hepsinin özeti sana, var olmanın tadını çıkar, başka fayda arama, tek kazancın bu hayatta. 🙂

Ha bu arada o dediğimi unutma, o bu senenin konusu olsun işte sana, hallet onu da 🙂

IMG_20170510_172245_718

 

11 thoughts on “benden bana

Yorum bırakın