niyet

Bir insanın bir insanı veya şeyi sevmeye niyeti varsa her gün yeniden bir neden bulabilir sevmeye. Niyet yoksa yine aynısı geçerli, her gün bir şey bulur sevmemeye. Yani niyetler önemlidir.

Birinin bir özelliğini beğeniriz ve sevmeye onun üzerinden başlarız.  Bu konu çok hassas bir dengedir. Biz sevdik diye, kimse bize kabul vermek zorunda değildir. Şu hayatta herkesi sevecek birileri vardır ve herkesin sevilecek özellikleri vardır. Bu konu zorlanacak konu değildir. Sevginin diğer ucu nefrettir, insanlar uçlara gitmeye meyillidir. Unutmayalım pek çok cinayet sadece sevginin aşırı diğer uca gitmesinden oluşur.

Bu dönemin özelliği ise artık uçlardan dengeye gelme zamanıdır. Yani abartmayalım, severken kırıp dökmeyelim, şefkatle ve merhametle sevelim.

Kimseye kendimizi beğendirmek zorunda değiliz, kimsede bizi illa beğenmek zorunda değil, bu biraz kısmet işidir. Olmayan durumlarda şuna odaklanalım ‘biz o kişinin nesini, hangi özelliğini beğendik’ bunun üzerinden düşünelim. Çünkü konu aslında o kişi değildir, o özelliklerdir. Bunu anlarsak aradığımız özelliklere uygun birini anlama şansımız fazladır ve yine de bu iş kısmet işidir. Aradığımız özelliklerde yetmeyebilir.

Herkese sevgi dolu bir hafta sonu diliyorum..

6 thoughts on “niyet

  1. Çok doğru, çok güzel ifade etmişsiniz, denge üzerine düşünen insan çok şeye de ulaşmış olur aslında, yüreğinize sağlık

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın