su ve ateş

Su ve ateş nedir, nasıl enerjilerdir;

Su dişi enerjiyi temsil eder, ateş erkek enerjiyi..

Dişi enerji yani su; soğuk, sakin, yumuşak, yavaş, madde, depolayıcı, sessiz, alıcı, hüzünlü, yumuşaktır. Su bulunduğu yerin şeklini alır. Müthiş bir uyum yeteneği vardır. Dere olur, bardakta kapta olur, okyanusun şeklini alır okyanus olur.

Yani inanılmaz tarifsiz bir uyum yeteneği, aslında buna uyum gücü demek doğrudur, bu güçtür.

Su sakindir, ışıltılıdır, serinletici, ferahlatıcı, huzurlu ve uyumludur. Durgun veya akıcı olabilir. İsterse o kadar güçlü olabilir ki, yıkar, tufanlar getirir sel olur. Canlıların hayatının devamını sağlar, o olmadan hayat olmaz, hayat içindeki niyetlerimizi taşır.

Su sakin ve derin bir güçtür, o kadar sakin ve derindir ki, olmaz denileni oldurur, koca kayaları kuma döndürür ve bunları sessiz ve derinden yapar.

Ateş; yakar, yıkar, kavurur, temizler. Sıcak, huzursuz, sert, katı, çabuk uyarılabilir, non madde, mutlu ve vericidir.

Su alıcı sessiz sakin, Ateş verici gürültülü huzursuzdur.

Her insanda bu iki enerji de vardır. Ateşin kavuruculuğunu yakıcılığını, su dengeler sakinleştirir soğutur. Suyun soğuk sakinliğini, ateş ısıtır hareketlendirir canlandırır.

Övgüm daha çok suyun sessiz ve derin gücüne oldu gibi ve hayranım suyun gücüne bu doğru (kadınlar dişi enerjinin gücünü hissedin istedim).

Yine de bu iki güç, insanın kendi içinde ve dünyada dengedeyse her şey yolundadır. Biri fazla veya eksik olursa, bu gezegenin dengesi bozulur.

Su fazla ve tek olursa atalet, ateş fazla ve tek olursa yakıcılık yıkıcılık olur. İkisi bir arada olursa yaşamımızda ve dünyada denge olur.

Yaratılışın bu iki gücü önce bedenlerimizde, bizde dengeli olmalı, bunu yapabiliyorsak ne ala. Ve yapamıyorsak zaten sürekli bizi dengeleyecek karşı cinsin arayışında oluruz. Çünkü bir anlamda su ve ateş, kadın ve erkek enerji demek.

Eğer biz kendi içimizde bu iki enerjiyi olduğu kadar uyum içinde tutarsak (tam denge olamaz zaten burada, dişil bedende isek, dişil enerjinin baskın olması doğru olanıdır, tersi de eril enerji için geçerlidir), bu iki enerjinin dünya içinde karşılaşmaları,uyum ve tamamlanışları da tam olur mutlaka..

2 thoughts on “su ve ateş

Yorum bırakın